Toiletpas

Toiletpas voor stomadragers van StomaVlaanderen

Stomadragers kunnen soms te maken krijgen met lekkages, zodat ze hun stoma dringend dienen te verzorgen. Een toilet is echter niet altijd in de buurt. Daarom geeft Stoma Vlaanderen een toiletpas uit met de steun van ondernemersorganisaties Unizo, Horeca Vlaanderen, Comeos en Neutraal Syndicaat voor zelfstandigen. Met deze pas kunnen stomadragers snel en discreet gebruik maken van toiletten in horecazaken en winkels. Deze toiletpas wordt uitgereikt op basis van een aanvraagformulier dat de huisarts invult. Het document kan bekomen worden via ons secretariaat, mail  secretariaat@stoma.be of via info@stomavlaanderen.be of via het telefoonnummer: 0478/25.57.73.


Reeds meer dan 1.000 personen zijn ondertussen in het bezit van deze gepersonaliseerde toiletpas. Stoma Vlaanderen geeft bij de uitreiking van de toiletpas ook een reiswijzer mee, waarin de stoma terminologie in vijf verschillende talen wordt uitgelegd. Tevens krijgen de aanvragers van deze toiletpas ook nog de infobrochure “Stoma en goesting” toegestuurd. Deze brochure is een boekje over intimiteit met een stoma, dat zeker de moeite waard is om eens te lezen en dat door StomaVlaanderen uitgebracht werd tijdens haar vierde infodag te Hasselt op 21 april 2018.


Onlangs lanceerde StomaVlaanderen samen met Kom op tegen kanker een actie “stomavriendelijke locaties” naar alle gemeenten en steden om in de herentoiletten een vuilbakje te plaatsen. Dit wordt dan aangegeven met een sticker op de deur.  Ook deze stickers kunnen via bovenvermelde procedure aangevraagd worden.

Toiletpas